Brouwerij Contreras Gavere

Herkomst:

Webadres: www.contreras.be

Brouwerij Contreras Gavere
In 1898 verkocht de familie Latte de brouwerij aan René Contreras. René, ontvanger der accijnzen in Watervliet en afkomstig uit een familie met Spaanse voorouders.
In 2004 werd gestart met het Valeir-gamma, met de lancering van Valeir Blond, een hooggegist bier van 6,5 vol.% alc., hergist op fles. Datzelfde jaar zag ook het X-Mas Beer het levenslicht, een kerstbier dat aanvankelijk in opdracht van een vereniging gebrouwen werd, maar nadien in het eigen gamma van de brouwerij opgenomen werd. In 2006 volgde Valeir Divers, een tripel-type van 8,5 vol.% alc., meteen een veel sterker bier dan ooit door de brouwerij geproduceerd werd. Nog in 2006 volgde dan Valeir Donker, dat eigenlijk in de herfst van 2005 al een try-out kende onder de naam Carlos, ter herdenking van voormalig burgemeester Carlos Dierickx van Gavere.
2005 - Ann Contreras en Frederik de Vrieze nemen de roerstok over.
Vanaf de 21e eeuw namen Ann Contreras, de enige dochter uit het huwelijk van Willy Contreras met Madeleine D™Hauwers, en haar echtgenoot Frederik De Vrieze de roerstok geleidelijk over. Sindsdien werd de brouwerij stapsgewijze heringericht.
2007 - 'El Toro' of de Valeir Extra
In 2007 gaf de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Gavere aanleiding tot een nieuw blond bier van 6,5 vol.% alc. onder de gelegenheidsnaam El Toro. In het permanent aanbod bleef het bier nadien voortbestaan als Valeir Extra.